Wist u dat…

Wist u dat...

..Er jaarlijks bijna 6000 hennepkwekerijen worden opgerold door de politie. (Dat is gemiddeld 16 opgerolde hennepkwekerijen per dag).
..In januari 2021 wordt gestart met een wietproef
..de maximale straf voor het telen van wiet 6 jaar gevangenisstraf is?
..de straf hoofdzakelijk wordt bepaald door het aantal planten?
..de straffen voor wietkwekerijen de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gedaald?
..de politie u, zonder tussenkomst van een rechter, maximaal 3 dagen kan vasthouden?
..bijstand door een advocaat van wietplantage-opgerold.nl voor iedereen te betalen is?
..wietplantage-opgerold.nl wordt geleid door een echte strafrechtadvocaat?
..Illegale hennepkwekerijen bij elkaar voor zo’n 114 miljoen kWh per jaar aan stroom voor de elektriciteitsmeter wegnemen; (dat komt neer op 60 miljoen euro per jaar aan stroom dat illegaal wordt afgetapt ten behoeve van het telen van hennepplanten);
..Nederland in 1996 nog 1290 coffeeshops telde (en tegenwoordig minder dan de helft, verspreid over ruim 100 gemeenten);
..33 Staten in de Verenigde Staten het gebruik van medicinale cannabis inmiddels hebben gelegaliseerd (en 11 Staten in de Verenigde Staten ook het recreatieve gebruik van cannabis hebben gelegaliseerd).
..De legale cannabisindustrie in de Verenigde Staten inmiddels meer dan 200.000 fulltime banen heeft opgeleverd;
..De thuisteelt van hennepplanten legaal is in o.a. België, Canada, Chili, Colombia, Jamaica, Spanje, Uruguay en Zuid-Afrika (waarbij er vaak een bepaald maximum aantal planten mogen thuis mogen worden gekweekt)
..Er jaarlijks meer dan 1000 huisuitzettingen plaatsvinden door de Burgemeester in verband met de vondst van een hennepkwekerij. (Vaak besluit de Burgemeester de woning voor een periode van 3 of 6 maanden te sluiten)