Terug naar het overzicht

Wietplantage op zolder

Is uw hennepkwekerij ontdekt op uw zolder?

Warmtemeting

Vaak worden hennepkwekerijen ontdekt omdat de politie, met behulp van warmtebeeldcamera’s, op afstand de temperatuur van uw zolder vergelijkt met die van de buren. Als de temperatuur op uw zolder dan afwijkt van die van de buren, is dat een indicatie dat er hennep wordt geteeld (natuurlijk kan de temperatuurafwijking ook talloze andere oorzaken hebben).

Warmteontwikkeling

De belangrijkste reden voor de afwijkende temperatuur is gelegen in het gebruik van (oude) assimilatielampen. Deze produceren veel warmte. Om die reden wordt tegenwoordig veel gebruikgemaakt van ledlampen. Deze verbruiken niet alleen minder stroom maar worden ook veel minder warm.

wietplantage op zolder

Machtiging binnentreden (huiszoekingsbevel)

Een afwijkende temperatuur kan een indicatie zijn van een hennepkwekerij; zeker in geval er (ook) sprake is van een MMA (Meld Misdaad Anoniem) op uw adres en/of hennepgeur rondom de woning en/of verduisterde ramen etc. Alle informatie bij elkaar kan leiden tot een verdenking van overtreding van de Opiumwet. In dat geval geeft de hulp-Officier van Justitie een machtiging binnentreden zonder toestemming van de bewoner af (in de volksmond wel huiszoekingsbevel genoemd). De politie gaat dan bij u naar binnen; of u dat wilt of niet.

Wat moet u doen?

Mocht de politie u vragen om toestemming om de woning te betreden dan adviseren wij u geen toestemming te verlenen. Doet u dat wel dan is het binnentreden sowieso rechtmatig (u mag immers iedereen toestemming verlenen om uw woning te betreden; ook de politie).

Verder is het verstandig geen enkele vraag te beantwoorden. Alles wat u zegt kan later tegen u gebruikt worden in het strafproces.

Aanhouding?

In het geval u thuis bent tijdens de inval kunt u ook worden aangehouden. U doet er verstandig aan om ook op het politiebureau niets te zeggen totdat u een van de advocaten van Wietplantage-opgerold.nl heeft gesproken. U mag dan ook de naam van mr. J.M. Keizer te Amsterdam als voorkeursadvocaat opgeven. De politie neemt dan contact met ons op.

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Vul ons contactformulier in of e-mail ons naar keizer@kknm.nl of bel 06-20446860.

Vragen over uw zaak?

    Heeft u al een dagvaarding ontvangen? Vul dan het uitgebreide contactformulier in