Straf hennepkwekerij

Bent u nieuwsgierig naar de straffen voor hennepkwekerij? Waarschijnlijk heeft u geruchten gehoord (of zaken gelezen op het internet) dat u tienduizenden euro’s boete opgelegd kunt krijgen van de rechter. Dat is niet juist. Qua wietzaken straf legt de rechter legt wel eens boetes op (voornamelijk voor plantages tot 100 planten), maar de hoogte van de boete is meestal beperkt tot 1000 euro. Wel kan de Officier van Justitie een vordering indienen tot “ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel” (zie Blog 1: Ontnemingsmaatregel of Pluk-ze). Dit betekent –platgezegd- dat het criminele geld dat (volgens Justitie) is verdiend met de kwekerij van u kan worden afgenomen. Let wel: de schatting door Justitie is in de meeste gevallen veel hoger dan er daadwerkelijk door u is verdiend (zie Blog 3: Voordeelsberekening bij ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel)’

Hennepkwekerij straf

Wanneer u een dagvaarding heeft ontvangen en u bang bent voor een de straffen voor uw hennepplantage moeten wij u geruststellen. Het belangrijkste is dat u niet in paniek raakt. Angst is een slechte raadgever. Als de politie u vragen stelt, doet u er verstandig aan geen antwoord te geven totdat u met een van de advocaten van wietplantage-opgerold.nl hebt kunnen overleggen. Let op! U bent niet verplicht antwoord te geven op de vragen van de politie.

Wat is een voorwaardelijke gevangenisstraf?

Een voorwaardelijke gevangenisstraf houdt in dat u, in principe, niet naar de gevangenis hoeft onder de voorwaarde dat u zich netjes gedraagt gedurende de proeftijd (meestal 2 jaar). Komt u wel binnen de proeftijd opnieuw met Justitie in aanraking, zal de Officier van Justitie de rechter vragen de voorwaardelijk straf alsnog ten uitvoer te leggen (bovenop de straf voor het nieuwe strafbaar feit). Celstraf voor een hennepkwekerij is dus wel degelijk mogelijk.

Celstraf voor een hennepplantage?

De straf die u kunt verwachten voor een hennepkwekerij verschilt. Meestal krijgt u een boete voor een hennepplantage. De rechter in Nederland houdt bij de strafmaat namelijk rekening met verschillende zaken, zoals het aantal planten, of er sprake is van diefstal van stroom, of u eerder met Justitie in aanraking bent geweest en uw persoonlijke omstandigheden. Voor zogenaamde “first offender” (iemand die niet eerder voor drugszaken bij de rechter is geweest) geldt als uitgangspunt een boete voor uw hennepkwekerij van 1000 euro (tot 100 planten), een werkstraf van 120 uur en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf (100-500 planten) of een werkstraf van 180 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf (500-1000 planten).

Referenties

mr. Keizer is een integer persoon. Heel duidelijk in z'n uitleg over procedures. Goed te begrijpen. No nonsense. Uit zijn eerste woorden spreekt duidelijk zijn vakkennis uit. Is vriendelijk, geduldig en betrouwbaar. Komt afspraken na. Ik dacht dat ik in mijn zaak geen advocaat nodig had. Gelukkig mr. Keizer ingeschakeld. Een veilig gevoel zo iemand naast je. Ik wil bij deze mr Keizer van harte aanbevelen. Verder wens ik mr. Keizer veel succes met zijn advocatenpraktijk.
Greg C - 25 november 2014
ben zeer tevreden,speciaal over ons eerste contact over acuut mondeling een afspraak op u kantoor, elke keer een symphatiek gesprek
Krottje - 31 december 2013
Op het allerlaatste moment ben ik van advocaat veranderd omdat ik in de eerste geen vertrouwen had. Na telefonisch kontakt had ik gelijk het gevoel dat ik met een advocaat te doen had die van aanpakken weet. Hij gaf mij gelijk goed advies en was direct na mijn aanhouding op het politie buro. Het pleidooi zag er goed uit zoals mijn feit gedaan was. Hij had de stukken van de tegen partij goed gelezen. Johan Keizer heeft mij als mens benaderd en behandeld...en niet uit de hoogte zoals sommige advocaten kunnen doen. Mens gericht persoon. Een fijn persoon om mee te praten. Duidelijk zonder franje.
Henk - 31 december 2013
Top!!!! duidelijk en kreeg altijd snelle antwoorden ik zou altijd jullie aanraden en als ik in toekomst ooit nog advocaat nodig heb zeker bij uw kantoor
Janine - 31 december 2013
Ik werd door het OM beschuldigd van een zaak waar ik niets mee te maken had. Mijn advokaat dhr Keizer heeft mij toen goed geadviseerd een bijgestaan tijdens deze voor mij moelijke tijd ,ik bleef altijd vertrouwen houden in de heer Keizer. Mocht ik in de toekomst ooit weer in de problemen komen dan raadpleeg ik zeker ,,mijn,, advokaat dhr Keizer weer, omdat ik vertrouwen heb in zijn deskundigheid een zijn persoonlijke inzet.
Robert - 31 december 2013
  • KKNM Advocaten
  • Prof. Tulpstraat 16
  • 1018 HA Amsterdam
  • Tel: 020 530 1440 (vraag naar Johan Keizer)
  • Email: keizer@kknm.nl
  • Spoedgevallen: 06 20 44 68 60